Hond & Paard workshop

De Hond & Paard workshop is voor iedere hond geschikt! Tijdens de workshop leert de hond rustig kennis te maken met paarden. En leren ze dat het vooral niet de bedoeling is om instinctief achter het paard aan te gaan wanneer deze voorbij komt in het bos, maar juist dat rust en focus op de baas belangrijk is.

De paarden die wij gebruiken tijdens de workshop, zijn hond bestendig en hebben vele ervaringen met verschillende honden en hun reacties op paarden.

Meer informatie

De Hond & Paard workshop is voor iedere hond geschikt en iedereen is welkom.

Als hondeneigenaar ontkom je er niet aan dat je paarden tegen komt in het losloop gebied van de hond, immers kruisen deze wegen elkaar vaak wat voor nodige gevaren kan zorgen als de hond niet of niet goed gesocialiseerd is met paarden (zoals er achteraan rennen of jagen waardoor paard en ruiter in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen en de hond geblesseerd of gewond kan raken).

Tijdens deze workshop leert de hond het paard rustig en stress-vrij kennen en vooral dat het niet de bedoeling is om er instinctief achteraan te gaan. Uiteraard is 1 workshop niet genoeg om er voor te zorgen dat de hond er nooit meer achteraan gaat, maar biedt voor vele eigenaren een hulp in het begeleiden van de hond en omgang met het paard(waardoor in de toekomst hopelijk minder honden achter paarden aan gaan en zo deze openbare plekken voor beide gebruikers leuk blijven om heen te gaan), wat zij zelf kunnen toepassen in de praktijk tijdens het passeren van paarden en de hond een andere keuze gaat maken dan er achteraan te gaan.

Het zien van een paard van zo dicht bij, stilstaand en in beweging en hier rust bij te behouden is voor veel honden erg moeilijk en spannend, tijdens de workshop willen we hond en eigenaar leren om op een positieve manier kennis te maken met het paard en de beweging die het paard heeft en maakt in het langskomen bij de hond.

Vaak is het langskomen van een paard, de trigger om er als hond instinctief achteraan te gaan, waardoor veel eigenaren de controle verliezen over de hond  met alle gevaren van dien.

Afhankelijk hoe oud de hond is en al dan niet bekend is met paarden, wordt de workshop in verschillende kleine groepen ingedeeld: puppy’s, pubers en volwassen honden.

Mocht de hond enorm heftig reageren of hebben jullie wel eens wat vervelends meegemaakt met het contact met paarden, neem even contact met ons op alvorens je je inschrijft.

Na de workshop krijg je een hand-out mee, waar de oefeningen nog eens in beschreven worden leeftijds- en ervaring gebonden.